«Μόνο επιστροφή στη μαύρη περίοδο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άφησαν πίσω τους, συνιστά η δήλωση για το ενδεχόμενο αύξησης ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, που οδήγησε στέλεχος της αντιπολίτευσης σε παραίτηση λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές». 

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαιτίας των οποίων υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

«Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα θα είχε αποτέλεσμα την υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών - επιστημόνων, επιβάλλοντας σε αυτούς, επί της ουσίας, πρόσθετη φορολογική υποχρέωση, που άλλωστε κρίθηκε αντισυνταγματική και καταργήθηκε. Η σκέψη και μόνο τέτοιου τύπου "μεταρρύθμισης" δείχνει σύγχυση προγραμμάτων, εξαγγελιών και δηλώσεων. Η ανανήψασα την τελευταία τετραετία μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη ξέρει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει για να αποφύγει τέτοια πισωγυρίσματα» προσθέτει.