«Είμαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, που είχα μιλήσει για πρώτη φορά σε αυτή την αίθουσα το 2015», με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η κ. Κωνσταντοπούλου την πρώτη της ομιλία στη Βουλή ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Στη συνέχεια επεσήμανε στο Κοινοβούλιο και στον κόσμο που την παρακολουθεί: «βρίσκομαι εδώ για να είμαι η φωνή των πολιτών, ο λόγος τους, η παρέμβασή τους».

Μάλιστα, υποσχέθηκε πως θα αναδεικνύει πάντα τα προβλήματα των πολιτών και πως θα παλέψει για «κάθε απόφαση που τους αδικεί». Όπως σημείωσε, «η Πλεύση Ελευθερίας κατάφερε να μπει στη Βουλή χωρίς να ακολουθήσει καμία πεπατημένη, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες». Μάλιστα, επισήμανε πως οι οκτώ εκπρόσωποι του κόμματός της στη Βουλή «θα αποτελέσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα πρότυπο, αποτελούν την ελπίδα και το φως στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αποτελείται από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών. Τρεις άνθρωποι του πολιτισμού είναι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας».

«Από πολλούς σας ακούω για καρδούλες»

Η κα Κωνσταντοπούλου έριξε και κάποιες μικρές σπόντες για κάποια στιγμιότυπα που στιγμάτισαν την περίοδο πριν τις εκλογές: «Στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου κάλεσα πολίτες να αλλάξουμε τον κόσμο και να το κάνουμε με αγάπη. Και από πολλούς σας ακούω για καρδούλες. Από πολλούς λοιδορήθηκε η αγάπη και πολλοί, χαμογέλασαν ή χασκογέλασαν. Η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το σύμπαν και η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να μετακινήσει βουνά, είναι εκείνη που ενοχλεί».

Τέλος, είπε ότι πιστεύει πως το Κοινοβούλιο πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και ανεξάρτητο: «Υποψιάζομαι ότι αρκετοί θα αρέσκονταν σε ένα Κοινοβούλιο παραγκωνισμένο και χωρίς κύρος. Η Βουλή είναι η μόνη που μπορεί να νομοθετεί έγκυρα με βάση το Σύνταγμα. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε. Εμείς θα πράξουμε μέσα στη Βουλή με βάση της αρχές, τις ιδέες και τις αξίες μας».