Οι… καρδούλες και η «αγάπη» της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρήκαν ανταπόκριση και η ίδια βρέθηκε στη Βουλή ως πρόεδρος κόμματος. Ίσως αυτό να οδήγησε τον Παύλο Πολάκη στην… ψυχραιμία και τα μανιφέστα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ένεκα –που λένε- και της υποψηφιότητας που αναμένεται να καταθέσει για τη θέση του αρχηγού του κόμματος…

Ο… άλλος Πολάκης που έχει κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο προκαλεί εντυπώσεις. Προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εμφανίσει ένα προφίλ διαφορετικό ακόμη και από αυτό στο οποίο ομνύουν οι φανατικοί του οπαδοί. Αυτοί που τον καλούν να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και την… Αριστερά στα χέρια του.

Μέχρι και ιδεολογικές πλατφόρμες καταθέτει για την κυβερνώσα Αριστερά. Εντάξει, η αλλαγή δεν είναι πλήρης. Τους νεκρούς και όλα τα υπόλοιπα τους συμπεριλαμβάνει στη ρητορική του. Όμως δεν είναι ο Πολάκη που όλοι ξέρουμε. Μέχρι και αυτοκριτική προσπαθεί να κάνει.

Και όχι μόνο. Επιρρίπτει και ευθύνες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με έντονες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στρατηγική που ακολούθησε. Βέβαια μετά τις εσωκομματικές εκλογές –όπου αν κατέβει θα επιχειρήσει να καταγράψει και δυνάμεις- ο παλιός καλός Πολάκης θα επανέλθει, αν φυσικά καταφέρει να κρατηθεί μέχρι τότε.

Άλλωστε η Ζωή έτοιμη είναι. Μετά βίας δείχνει να συγκρατείται όπως δείχνει και το ύφος της όταν δεν μιλά για την… αγάπη.