Στα κόμματα που διεκδίκησαν χθες -στις δηλώσεις τους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα- τον ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση ήταν και η Πλεύση Ελευθερίας που «είδε» την είσοδό της στη Βουλή, με ποσοστό 3,17%.

«Η Πλεύση θα είναι η αντιπολίτευση που δεν θα υπάρξει από κανένα άλλο κόμμα», είπε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με τα δικά της «μαθηματικά», «εγώ κάνω για 100 και οι υπόλοιποι (σσ. βουλευτές του κόμματος) κάνουν ο καθένας τους για άλλους 20», συμπλήρωσε, σε ένα κρεσέντο αυτοθαυμασμού και «αγάπης» στο πρόσωπό της και τους βουλευτές της, η οποία αγάπη, άλλωστε, αποτελεί και πολιτικό σύνθημα του κόμματος. Η ίδια ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, και τους ανθρώπους που έδωσαν μαζί τη μάχη, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς δυνάμεις, αλλά με μεγάλη αγάπη, με την οποία θα φτιάξουμε τη χώρα μας και θα αλλάξουμε τον κόσμο, όπως είπε.

Συμπλήρωσε δε ότι «θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα, κάθε κυβερνητική καταχρηστική πρωτοβουλία, θα αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο με χαμόγελο, πυγμή και αποφασιστικότητα. Οι πολίτες αποφάσισαν να υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος στη Βουλή και οι πολίτες αποφάσισαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και τους πολίτες. Θέλω να σας πω ότι έχω υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι πολύ δύσκολο αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι αυτό που δεν θα κάνει κανείς στη Βουλή. Θα φέρνουμε τους πολίτες στη Βουλή με αμεσοδημοκρατικό τρόπο όποτε μπορούμε στη Βουλή. Αυτό που ξεκινάει σήμερα είναι μόνο η αρχή».