Την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης χαιρέτισε από την αίθουσα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

«Μόλις πριν λίγο ο αγαπητός συνάδελφος Θεόδωρος Ρουσόπουλος εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρώτη φορά Έλληνας σε αυτό το αξίωμα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, και πρόσθεσε: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο παλαιότερος και επιφανέστερος διεθνής οργανισμός. Από την ίδρυσή του έχει στόχο την προάσπιση του κράτους δικαίου. Στην κοινοβουλευτική συνέλευση, που θα προεδρεύεται τα επόμενα δύο έτη από τον έλληνα άξιο πολιτικό, συμμετέχουν 46 χώρες που έχουν πληθυσμό 670 εκατ. κατοίκων. Η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου έγινε με συμφωνία και των πέντε κοινοβουλευτικών ομάδων». 

«Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης έχει σημαντικό ρόλο, καθώς εκλέγει τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον επίτροπο και τους δικαστές του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνεπώς είναι σημαντική ημέρα για το Εθνικό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφους που μετέχουν στην ελληνική αντιπροσώπευση -με επικεφαλής την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τη συμμετοχή δύο πρώην πρωθυπουργών, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου- που συνέβαλαν σε αυτή την εκλογή του κ. Ρουσόπουλου»» κατέληξε ο κ. Τασούλας. 

Την εκλογή Ρουσόπουλου χαιρέτισε και ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.