Το πρωί μαγείρευε για τους αστέγους, τους μετανάστες και τους άνεργους και το βράδυ ξόδευε μεγάλα ποσά από τις δωρεές των πολιτών σε «φρουτάκια» ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπους» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μαζί με τη μητέρα και τον κουνιάδο του. Όσο περνούν οι μέρες τόσο πληθαίνουν οι μαρτυρίες για το πάθος του «άλλου ανθρώπου» με τον τζόγο και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που δαπανούσε. «Τον γνωρίζω από την πρώτη δομή που είχε, από το 2012. Και ο ίδιος και η πρώην σύντροφός του είναι άρρωστοι με τον τζόγο. Έχουν γυρίσει όλα τα καζίνο στην Αθήνα και στην επαρχία περισσότερο για να μη φαίνονται. Περισσότερο στη Γλυφάδα και το Αιγάλεω. Έπαιζε φρουτάκια παρά χαρτιά και ρουλέτες. Το αγαπημένο του ήταν τα επτάρια» είπε πρώην εθελοντής στον ΑΝΤ1.

«Στην κοινωνική κουζίνα υπάρχει ένας υπολογιστής που μαζευόταν μαζί με συγγενικά του πρόσωπα και παίζανε. Ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ, άλλες φορές 2.500. Μπορεί να υπήρχαν Σαββατοκύριακα με 4.500 ευρώ στον λογαριασμό και να μηδενίζονταν μέσα σε μια ώρα» είπε ένας άλλος εθελοντής στον Alpha, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Πολυχρονόπουλος δαπανούσε μεγάλα ποσά και στα μπουζούκια. Μια τρίτη μαρτυρία θέλει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να είναι τακτικός πελάτης σε μαγαζί με φρουτάκια. «Τον έχω δει 3 - 4 φορές σε μαγαζί με τυχερά παιχνίδια. Έπαιζε στα λεγόμενα “φρουτάκια”. Έτυχε να πηγαίνω στο κατάστημα τέσσερις συνεχόμενες μέρες και να τον βλέπω εκεί να παίζει. Πιστεύω ότι ανήκει στην κατηγορία του παίχτη. Έδινε την εντύπωση εθισμένου. Δεν είχε επαφή, δηλαδή με το που έμπαινε πήγαινε καθόταν σε ένα μηχανάκι και έπαιζε» είπε μια γυναίκα που είναι θαμώνας του ίδιου μαγαζιού.

Οι αποκαλύψεις της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ότι περίπου 600.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς της μητέρας και του κουνιάδου του Πολυχρονόπουλου διοχετεύθηκαν στον τζόγο οδήγησαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να δώσει παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από τον Πολυχρονόπουλο και τα δύο συγγενικά του πρόσωπα τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να ζητηθούν αρμοδίως μια σειρά εγγράφων τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες. Η δικογραφία θα επιστρέψει στον εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και αυτός, ανάλογα με τα ευρήματα, είτε θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης είτε θα διατάξει την αρχειοθέτηση του φακέλου αν δεν στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και μια ΜΚΟ, η οποία έχει την ονομασία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει έδρα ένα ιδιόκτητο οροφοδιαμέρισμα επί της Λεωφόρου Συγγρού και στο διοικητικό συμβούλιό της εμφανίζονται τα δύο συγγενικά πρόσωπα του Πολυχρονόπουλου, στο όνομα των οποίων ανήκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από τους οποίους φέρεται να γινόταν η διακίνηση των χρημάτων προς τις στοιχηματικές εταιρείες.

Σκοπός της μυστηριώδους ΜΚΟ, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι «η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας». Αν και τι ισχύει από τα παραπάνω θα το δείξει η έρευνα που θα ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαμε τις πρώτες δηλώσεις του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Ο Νίκος Αλεξανδρής είπε στο Mega ότι δεν υπάρχει πόρισμα της Αρχής. «Για να υπάρξει πόρισμα οποιασδήποτε Αρχής σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα πρέπει πρώτα να έχει κληθεί ο ελεγχόμενος να καταθέσει. Χωρίς τον κατηγορούμενο, δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια έρευνα εν εξελίξει η οποία οδηγεί την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να υποβάλλει μια αναφορά στον εισαγγελέα η οποία λέει “ερευνούμε αυτήν την περίπτωση”. Ακόμα και στις πληροφορίες που διακινούνται περί υπάρξεως πορίσματος, γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο αδίκημα απάτης. Είδατε καμία έρευνα για απάτη; Όχι. Γι’ αυτό ας είμαστε προσεκτικοί» είπε.