Ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε ένα θέμα που προκαλεί αναταραχή στον… ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο ότι αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι μόνο ότι αυτά που λέει ο ίδιος –αλλά και ο Ευάγγελος Αποστολάκης που έσπευσε να τα μαζέψει– πρέπει να αποδειχθούν και να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη.

Είναι ότι τελικά μια ακόμη φορά στο σπίτι του… κρεμασμένου θέλουν να μιλήσουν για σχοινί.Ας δούμε λίγο τα δεδομένα. Ο Στέφανος Κασσελάκης αρέσκεται να πετά πυροτεχνήματα και να ρίχνει λάσπη για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους. Έτσι κάθε φορά επιλέγει τον λαϊκισμό και την τοξικότητα, μόνο που τώρα αυτά που λέει περί «μαύρου χρήματος» στα κόμματα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δικό του.

Πρώτα απ' όλα παραμένει –εξ όσων γνωρίζουμε– ανοιχτή η υπόθεση των καταγγελιών της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, η οποία έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο ότι έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία μαύρες σακούλες με χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης παραμένει άγνωστο πώς κινήθηκε απέναντί της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχει και κάτι ακόμη: το 2016, ο τότε επικεφαλής της «Αυγής» δήλωνε στην Εξεταστική Επιτροπή, που είχε στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, ότι off shore εταιρείας της Κύπρου ήταν –δεν γνωρίζουμε αν παραμένει– μέτοχος της εταιρείας που εκδίδει την «Αυγή» έχοντας βάλει 100.000 ευρώ.

Ο τότε επικεφαλής Δ. Στούμπος δήλωνε ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει το όνομα του φυσικού προσώπου που βρισκόταν πίσω από την off shore για να μην… εκτεθεί. Μάλιστα, είχε τονίσε ότι δεν το αποκαλύπτει διότι δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της Εξεταστικής.

Ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το πρόσωπο που θέλησε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε αν το έχει… ξανακάνει.Δεν είναι μόνο αυτά. Όταν υποστηρίζεις ότι δεν χρωστάς αλλά τα έξοδα είναι πολλαπλάσια των εσόδων, τότε χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Σίγουρα δεν δημιουργείς συνθήκες για να καταγγέλλεις αυτούς που χρωστούν.

Τώρα βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για υποχρεώσεις σε προμηθευτές εξαιτίας των εσόδων που έχουν μειωθεί και της δυνατότητα του κόμματος να χρηματοδοτεί τα κομματικά μέσα ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δοθούν στοιχεία ακόμη για όλα όσα αφορούν στα οικονομικά, τη στιγμή που ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει ότι παρέλαβε… χάος.