Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώνει η κυβέρνηση το λάθος με τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

79

Νέα συμπληρωματική σελίδα για το Κοινωνικό Μέρισμα ανοίγει αύριο, Πέμπτη (19/12), με την κυβέρνηση να δείχνει έμπρακτα τη θέλησή της να διορθώσει όλες τις παραλείψεις σχετικά με αιτήσεις που απορρίφθηκαν αν και πληρούνταν τα κριτήρια. Ήδη λειτουργούν δυο τηλεφωνικά κέντρα της ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ.

Το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική του ανακοίνωσή τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το κοινωνικό μέρισμα όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη». «Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας. Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr