Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα: Η διαδικασία για την αίτηση

102

Ανοίγει σήμερα, Τρίτη (17/12) η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα του 2019.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τα χρήματα να αποδοθούν στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα είναι λίγο περισσότεροι από 250.000, ενώ το τελικό ποσό που θα διαμοιραστεί θα ξεπεράσει τα 175 εκατ. ευρώ.

Πώς θα γίνει η αίτηση

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο koinonikomerisma.gr. Ωστόσο, τη φετινή η χρονιά η διαδικασία θα είναι αρκετά πιο απλή, καθώς απαιτούνται μόνο δύο στοιχεία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Μετάβαση στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος, σε αυτή τη διεύθυνση
Είσοδος με τους κωδικούς του TaxisNet
Επιβεβαίωση ΑΜΚΑ
Συμπλήρωση τηλεφώνου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email)
Συναίνεση στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για το κοινωνικό μέρισμα από το TaxisNet

Τι ακολουθεί;

Μετά την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται άμεσα για το αν πληρούν τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ύψους 700 ευρώ. Αν εγκριθεί η αίτησή τους θα πρέπει να δηλώσουν έγκυρο IBAN για την πίστωση του ποσό του κοινωνικού μερίσματος στον λογαριασμό τους. Σημειώνεται ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, λάθη, π.χ. στον ΑΜΚΑ, δεν μπορούν να διορθωθούν κατά την αίτηση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προστρέξουν στις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. στον ΟΑΕΔ για το διάστημα ανεργίας).

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr