Στο Μαξίμου έχουν σχεδόν καταλήξει στις επιλογές τους σε σχέση με τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι λαθραίοι, που κρύβονταν πίσω από το πιο άθλιο παραδικαστικό κύκλωμα της Μεταπολίτευσης, όπως σημειώνουν τα «Παραπολιτικά», προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, φαβορί για την προεδρία του ανώτατου δικαστηρίου εξακολουθεί να είναι η Κλάπα, ενώ για τη θέση του εισαγγελέα του Α.Π. προκρίνεται η λύση της Αδηλίνη.

Ανοιχτή η μάχη

Σε δημοσκόπηση της MARC για τον επόμενο δήμαρχο Ηρακλείου, υπάρχουν τρία πρόσωπα που φαίνεται πως έχουν πάρει κεφάλι. Ο πρώτος είναι ο γιος του παλιού δημάρχου Καλοκαιρινού, ο δεύτερος είναι ο γνωστός Γιάννης Κουράκης και ο τρίτος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Καραμαλάκης. Στην περίπτωση που ο τελευταίος αποφασίσει να είναι υποψήφιος, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και αυτός που θα στηρίξει η Ν.Δ. Πάντως, επί του παρόντος και με βάση τη δημοσκόπηση της MARC, μιλάμε για μια μάχη που είναι απολύτως «ανοιχτή».

Εκτός από την Πελοπόννησο, ο πρόεδρος Μητσοτάκης φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις υποψηφιότητες του Κώστα Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο και της Ρόδης Κράτσα στα Ιόνια Νησιά. Πα το Βόρειο Αιγαίο, και παρά τη διαφαινόμενη εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη μέχρι και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης (αν και δημοσίως δεν το παραδέχεται), έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής συνδυασμού για λογαριασμό της ΝΔ.