Με την περιοδεία στην Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης... έσυρε τον προεκλογικό χορό για τον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ανήσυχο πνεύμα (πρωτίστως), όργωσε το νησί... Ίσως και να ήθελε να μείνει μακριά από την πολύβοη πρωτεύουσα, την Κουμουνδούρου, τις δημοσκοπήσεις και το Ζάππειο, με τους πολλούς Νεοδημοκράτες. Μάλλον εκνευρισμό του δημιουργούν όλα αυτά.

Έκανε πέρασμα από καταστήματα, ανανέωσε το... κουρασμένο βλέμμα του από το πηγαινέλα και πέρα-δώθε, μετά και την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία, σε ένα κατάστημα καλλυντικών, επισκέφτηκε τους πυροσβέστες στο Λασίθι που έδωσαν μάχη με τις φλόγες και ευχαρίστησε τον άνεμο που μας έκανε τη χάρη να κοπάσει, τονίζοντας βέβαια ότι η μόνη απάντηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι «σχέδιο, πόροι, συντονισμός, υποδομές». Ανέβηκε και κατέβηκε σκάλες στις Μοίρες Ηρακλείου για να πετύχει... καλύτερο αποτέλεσμα στην... αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες. Και για να τους διαβεβαιώσει ότι είναι εφικτός στόχος η ανατροπή στις ευρωεκλογές. Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών δηλαδή. Να 'ναι πρωτοδεύτερος ή τριτοδεύτερος στις ευρωκάλπες;

Και μέσα σε όλα αυτά δεν ξέχασε να απευθύνει για πολλοστή φορά κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εν όψει των προκριματικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, μέσω του isyriza.gr/eu_elections_, αφού η προθεσμία εγγραφής λήγει απόψε (Κυριακή) τα μεσάνυχτα. 

Τις επόμενες ημέρες, με την επιστροφή του στην πολύβοη πόλη θα αντιμετωπίσει και τους ενοχλητικούς... ήχους. Ίσως και να χρειαστεί να «στήσει» ένα «φρέσκο» προεκλογικό αφήγημα για τον ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αποφασιστικότητας που εξέπεμψε το Συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο, ή στο ευρωψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη. Και μάλλον την έχει τη λύση ο πρόεδρος... Θεάματα και ακροάσεις!