Για ρεσιτάλ λαθροχειρίας κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη Χριστίνα Αλεξοπούλου και το σχόλιό της το «τζάμπα πέθανε».
«Εχει και η παραχάραξη τα όριά της, ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ειδικά το τελευταίο διάστημα δινει ρεσιτάλ λαθροχειρίας.
Είτε θα εντοπίσουν και θα μας πουν το σημείο που δήθεν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαίνεσε την κυρία Αλεξοπούλου, είτε θα απολογηθούν δημόσια για ακόμα ένα ατόπημά τους», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.
Είχε προηγηθεί σχόλιο του ΠΑΣΟΚ πως ο «κ. Μαρινάκης επέλεξε συνειδητά να υπερασπιστεί τη βουλευτή Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία σε τηλεοπτικό πάνελ σχολίασε πως "το τζάμπα πέθανε", όταν της τέθηκε ότι ένας χαμηλόμισθος εκπαιδευτικός πληρώνει υπέρογκο ποσοστό του μισθού του για στέγη».
Στο ίδιο σχόλιο το ΠΑΣΟΚ σημείωνε πως «το λιγότερο που θα περίμενε κανείς, ήταν μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία των ειρωνικών και εξυπνακίστικων αποστροφών της κυρίας Αλεξοπούλου για το πόσα λεφτά θα του μείνουν "να πάρει ζακετούλα". «Αντιθέτως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαίνεσε την αλαζονεία της κυβερνητικής βουλευτού απέναντι στους πολίτες που βιώνουν τη διεύρυνση των ανισοτήτων και τη ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης». Στο ίδιο πνεύμα, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «προ ημερών επαίνεσε και την εθνικά επικίνδυνη θέση που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Μάλιστα προσπάθησε να βγάλει τρελούς όσους είδαν το επίμαχο βίντεο, δηλώνοντας ότι η βουλευτής δεν εννοούσε τους πολίτες αλλά …τα κόμματα της αντιπολίτευσης». «Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χαθεί κάθε αίσθηση του μέτρου», σχολιάζει τέλος το ΠΑΣΟΚ.
Οι δηλώσεις Μαρινάκη
Η αλήθεια, όπως συνέβη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οπότε και ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις δηλώσεις της Χριστίνας Αλεξοπούλου, αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη. «Νομίζω ότι η κυρία Αλεξοπούλου, αυτό που ήθελε να πει και εκεί που απευθυνόταν δεν είναι στους πολίτες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρήσει κανείς ότι μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες. Σε έναν λαό, ο οποίος υπέστη τόση μεγάλη δοκιμασία με τόσες περικοπές λόγω των μνημονίων και των δύσκολων ετών της οικονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα της μαξιμαλιστικής πολιτικής των προηγούμενων ετών, που χρεοκόπησε την Ελλάδα», τόνισε.
«Νομίζω ότι αυτό το οποίο ήθελε να πει η κ. Αλεξοπούλου ήταν ότι η λογική που ακολουθήθηκε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ του 1980 και κορυφώθηκε από τον κ. Τσίπρα, την δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση, δηλαδή του ταξίματος περισσότερων - έχει περάσει ανεπιστρεπτή στο παρελθόν. Δηλαδή, το "τζάμπα πέθανε" έχει να κάνει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης - δυστυχώς δεν είναι και λίγα - τα οποία έταζαν στους πάντες τα πάντα και έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τους πολίτες» σημείωσε επίσης ο Παύλος Μαρινάκης.
Για να καταλήξει: «Παρερμηνεύθηκε, ίσως δεν διατυπώθηκε όπως θα έπρεπε, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν μπορεί να απευθυνθεί στην κοινωνία, στους πολίτες. Απευθύνεται όμως ξεκάθαρα στα κόμματα που τάζουν τα λεφτά των φορολογούμενων χωρίς να ξέρουν από πού θα τα πάρουν και πού θα τα δώσουν».


