Με αναφορά στην ακρίβεια και στα μέτρα για την καταπολέμησή της που αρχίζουν να αποδίδουν ξεκίνησε την τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι την Τρίτη πάνε στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των πολιτών για το ρεύμα και εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειάζεται να γίνονται συχνά τέτοιες κινήσεις. «Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπέιγουσα παρέμβαση αγοράς ενέγειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη προς όφελος των καταναλωτών. Να είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουε πιο συχνά. Παραμένεουμε σε απόλυτη εγρήγορση για εύρυθμη λειτουργία αγοράς» σημείωσε.

Μίλησε επίσης για το ψηφιακό φροντιστήριο και το νομοσχέδιο για την κτηματογράφηση. «Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο. Οι πολίτες πρέπει να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφειοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε. 

Μίλησε επίσης για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου. Είπε ότι η έκθεση ήταν απάντηση σε όσους εξαπέλυαν μύδρους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. «Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαίωσε απόλυτα την πολιτική της κυβέρνησης. Η Ελλάδα ήταν μια από τις 9 χώρες που παρουσίασαν πρόοδο» είπε και πρόσθεσε ότι μόνος αντικειμενικός κριτής είναι οι εκθέσεις της Κομισιόν. 

Μίλησε τέλος για τα νομοσχέδια που θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και αφορούν τη Δικαιοσύνη και τη διαχείριση των απορριμάτων. 

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να ελεγχθεί σήμερα η φωτιά στην Εύβοια και μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Πυροσβεστική. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη και είναι πολύ δύσκολο. 

Δείτε την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο