Να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην αντιπολίτευση κλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και η απάντησή του ήταν σχεδόν… πληρωμένη. «Δεν φαντάζομαι να θέλετε να δέσω τα κορδόνια της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής: «Δεν θα μιλήσω για την αντιπολίτευσης» είπε, προσθέτοντας μάλιστα ότι «ο κίνδυνος της πολιτικής αλαζονείας είναι ορατός και είναι δική μου υποχρέωση να μην εμφιλοχωρήσει στα κυβερνητικά στελέχη μία τέτοια λογική», για να σημειώσει ότι «η κοινωνία έχει προβλήματα και οι πολίτες μάς θέλουν για τα λύσουμε».

Και αφού προηγουμένως είχε σημειώσει πως δεν προτίθεται να δέσει τα κορδόνια της αντιπολίτευση, κατέληξε: «Η αντιπολίτευση ας λύσει μόνη της τα δικά της προβλήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει τονίσει κατ' επανάληψη. Η κυβέρνησή του προχωρά με την εφαρμογή του προγράμματός της και με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αλλάξει η χώρα.

Και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς για να κλείσουν ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά επί σειρά ετών. Ως εκ τούτου, η ενασχόληση με την κατάσταση στην αντιπολίτευση δεν αποτελεί κάποιο από τ' αντικείμενά του. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνησή του και ο ίδιος καλούνται ν' αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών και της καθημερινότητας.

Επίσης ήταν σαφής μια ακόμη φορά και ως προς τον τρόπο  με τον οποίο είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας που δύναται να παρουσιαστούν στην κυβέρνησή του, εξαιτίας και της ανυπαρξίας σοβαρής αντιπολίτευσης.