Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12 το μεσημέρι, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του νέου οδικού άξονα «Άκτιο-Αμβρακία».

Ο νέος οδικός άξονας έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου και διαθέτει 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Διαθέτει ανισόπεδους κόμβους και αυξάνει γεωμετρικά τα επίπεδα οδικής ασφάλεια. Με τον νέο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα μειώνεται σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, ενώ θα μειωθούν αντίστοιχα και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Είναι πολύ πιθανό o πρωθυπουργός να διασταυρωθεί με αγρότες, καθώς έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στη διασταύρωση Λευκάδα-Βόνιτσα πριν την άφιξή του, και να έχει συνομιλία μαζί τους. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενώ χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση για τους αγρότες της Θεσσαλίας, με το ποσό της πρώτης αρωγής να ανεβαίνει έως τις 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα των ζημιών που έχουν υποστεί.

Το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί εκ νέου η Κοινή Αγροτική Πολιτική, αγροτικές κινητοποιήσειςπραγμαοτποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.