Η «τριμερής» της Νέας Υόρκης με συμμετοχή του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και του Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες επιχειρεί την επανεκκίνηση συνομιλιών για το Κυπριακό

Ειδικότερα, η αναζήτηση κοινού πλαισίου συζήτησης για τη μοναδική διαφορά στα Ελληνοτουρκικά που αναγνωρίζει η χώρα μας, της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Τούρκου ομολόγου του, Χακάν Φιντάν, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ERTnews.gr.

Τα βλέμματα της ελληνικής διπλωματίας είναι στραμμένα και στη Νέα Υόρκη, όπου σήμερα πραγματοποιείται η τριμερής για το Κυπριακό μεταξύ Χριστοδουλίδη, Τατάρ και Ηνωμένων Εθνών.

Ο στόχος

Η τριμερής άτυπη συνάντηση έχει στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που καθορίζουν ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσέρχεται με ειλικρινή πρόθεση να διεξαχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση, ευθυγραμμισμένη με το διεθνές πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και να αποτελέσει το εφαλτήριο για να προχωρήσουν οι δύο πλευρές.