Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, προανήγγελε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», το οποίο θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη ευελιξία και θα δίνει μεγαλύτερες επιδοτήσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Η κυβέρνηση συνεχίζει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση, αυξάνοντας τα κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, την στιγμή μάλιστα που οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ εγκαταλείπουν τις επιδοτήσεις. 

Η κ. Αλεξοπούλου επεσήμανε πως το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» λήγει στις 30 Απριλίου, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, γιατί αξιοποιήθηκαν όλα τα κονδύλια. Στο σημείο αυτό, πέταξε την «βόμβα», πως η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα, το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», που θα το παρουσιάσει άμεσα με περίπου τα ίδια χρήματα. Όπως τόνισε «Θέλουμε με κάθε τρόπο να τονώσουμε την αγορά αυτή, επιδοτώντας ίσως και με περισσότερα χρήματα - το λέω σε εσάς πρώτη φορά, τα 8.000 ευρώ ενδεχομένως να αυξηθούν κατά ένα σημαντικό ποσό». 

Φορτίζω παντού

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ανάγκες των υποδομών φόρτισης, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», για το οποίο επεσήμανε πως: «Ηλεκτρικά οχήματα χωρίς φορτιστές δεν μπορούν να υπάρξουν. Το πρόγραμμα -Φορτίζω παντού- είναι 80 εκατ. ευρώ επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα 30 εκατ. πάνε στους δήμους και τα υπόλοιπα 50 εκατ. θα δοθούν σε ιδιώτες που θέλουν να φτιάξουν δημόσια προσβάσιμους φορτιστές».

Η σωστή στιγμή

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» «τινάζει την μπάνκα» την σωστή στιγμή, δεδομένου πως άρχισαν να εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες, για πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη τους επόμενους μήνες θα δούμε στην αγορά τα πρώτα καλά προσιτά ευρωπαϊκά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τιμές εφάμιλλες των θερμικών, τα οποία με τις σημαντικές επιδοτήσεις που υπόσχεται το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», θα γίνουν η πιο συμφέρουσα επιλογή για τον καταναλωτή. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί σημαντική ώθηση στην ανανέωση του εθνικού γερασμένου και ρυπογόνου στόλου Ι.Χ αυτοκινήτων.