Για ξεκάθαρες διαφορές στη στρατηγική που ακολούθησαν και στα αποτελέσματα που έφεραν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διακυβέρνησαν τη χώρα έκανε λόγο ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Αντιπαραβάλλοντας τη στρατηγική και το προεκλογικό πρόγραμμα, της Νέας Δημοκρατίας με αυτά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο κ. Κικίλιας είπε: "Θα μειώσουμε και άλλο τη φορολογία, τις εισφορές, θα δημιουργήσουμε νέες και πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις για ένα πιο ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Όπως έκανα εγώ ως υπουργός Υγείας στα πρώτα κύματα της πανδημίας στηρίζοντας τους πάντες, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία στις μεγάλες κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της μείωσε 50 φόρους και εισφορές που αφορούσαν στη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στον αντίποδα, όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει στρατηγική με αποτέλεσμα "κάθε 3 - 4 μέρες να αλλάζει τακτική, λόγω του αδιεξόδου που υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλάζει τακτική όταν το ΜεΡΑ25 αρνείται τη συνεργασία, εν συνεχεία απευθύνεται στην κοινωνία, την οποία, όμως, ως κυβέρνηση την υπερφορολόγησε άγρια, ιδίως τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα".

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας διαπίστωσε με ικανοποίηση την κοινή παραδοχή από τους εκπρόσωπους των άλλων κομμάτων ότι ο τουρισμός τα τελευταία δύο χρόνια ενίσχυσε την ελληνική οικονομία και οδήγησε σε ανάπτυξη.

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι «το μόνο θετικό πρόσημο σε μια οικονομία την οποία έχουμε "τρέξει" είναι τα αποτελέσματα του τουρισμού, στον οποίο όμως θα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές", ενώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος μίλησε για την "τουριστική ανάπτυξη που την θέλουμε" σημειώνοντας ότι ο κ. Κικίλιας "έκανε προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού".

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ο τουρισμός «στηρίζει τη λαϊκή οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια παντού. Στην ανατολική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, στη Μακεδονία, στα νησιά μας, στις ηπειρωτικές περιοχές. Υπήρξε ανάπτυξη το 2022 και θα υπάρξει και το 2023 μέσα από τον τουρισμό, που είναι η βαριά μας βιομηχανία. Και, επαναλαμβάνω, αφορά τους μικρούς και τους πολλούς».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όλη τη θητεία του έχει αποδείξει ότι είναι θεσμικός - από την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την εξάντληση της τετραετίας- και τόνισε ότι και σε αυτή τη διαδικασία θα κινηθεί θεσμικά, θα λάβει την εντολή και θα συζητήσει με όλους. Σημείωσε, ωστόσο, ότι "επιζητούμε μία σταθερή Κυβέρνηση με βάση την πορεία που έχει κάνει η χώρα αυτά τα 4 χρόνια, άρα αυτοδυναμία", πάντα με όσα δήλωσε ο υπουργός.