Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την απαξίωση των θεσμών, ασκώντας δριμεία κριτική σε πολιτικούς αρχηγούς που επιτίθενται στη Δικαιοσύνη.

Σε μια παρέμβαση με ιδιαίτερο θεσμικό και νομικό βάρος προχώρησε η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία της για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν το δικαστικό σώμα. Η έγκριτος νομικός στηλίτευσε τη ρητορική της αμφισβήτησης των δικαστικών αποφάσεων, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «δεν είναι δυνατόν να ακούς πολιτικούς αρχηγούς, να λένε ότι δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη της χώρας».

Συνεχίζοντας τον προβληματισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου έθεσε ένα καίριο ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις και τη θεσμική υπευθυνότητα όσων διεκδικούν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, ενώ παράλληλα υπονομεύουν τα θεμέλια του κράτους δικαίου. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αυτοί οι άνθρωποι αύριο, ο καθένας θέλει να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού και να κυβερνήσει», αναρωτώμενη με νόημα για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στους λειτουργούς της έννομης τάξης και διερωτώμενη: «Τι θα την κάνει; Θα την ξηλώσει - όλο τον θεσμό;».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Σακελλαροπούλου απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τις συνταγματικές προβλέψεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης στον δημόσιο διάλογο. «Θέλουν πολύ προσοχή αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.