Κατεχόμενα: Τους “πείραξε” η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία

17
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisKοινοτική πηγή: Επιτυχής γεώτρηση του Φατίχ στην κυπριακή ΑΟΖ
Φωτό αρχείου

Οργή επικρατεί στα κατεχόμενα για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ. Ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία και η «χώρα» του δεν θα παραιτηθούν από το… σφετερισμό των δικαιωμάτων τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράφηκε αποκλειστικά για την εξάλειψη της θαλάσσιας συμφωνίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και αποτελεί νέο παράδειγμα των δύο χωρών που δεν τηρούν τους νόμους!

«Μια ισχυρή Τουρκία έχει την ικανότητα να χαλάσει όλα τα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Τατάρ, και πρόσθεσε: «Οι δηλώσεις του (τούρκου) υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τις οποίες κήρυξε άκυρη τη λεγόμενη Συμφωνία Θαλάσσιας Οριοθέτησης που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν πολύ ορθές και σωστές… Ελπίζουμε οι δύο χώρες να λάβουν το απαραίτητο μήνυμα και να μην επιχειρήσουν να αρπάξουν τα δικαιώματα της Τουρκίας».

Δηλώνοντας ότι η περιοχή χρειάζεται συνεργασία και ειρήνη αντί για ένταση και σύγκρουση, ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως «αυτό που απαιτείται για αυτό είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποφυγή των παιχνιδιών ορισμένων παραγόντων εκτός της περιοχής».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr