Δεν διαλύονται απλά. Καταρρέουν με θόρυβο. Με πολύ θόρυβο. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ξεκατίνιασμα που έχει ξεκινήσει, οι απειλές, οι προειδοποιήσεις και όλα όσα παρακολουθούν οι πολίτες μαζί και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Οι «σύντροφοι» έχουν βγάλει τα «μαχαίρια» και χτυπούν όπου βρουν.

Από τα τηλεοπτικά πάνελ μέχρι το Διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ, το δήθεν κόμμα εξουσίας που πάτησε πάνω στην οργή, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Και επιβεβαιώνει ότι ποτέ δεν υπήρξε ένα κόμμα συμπαγές με ένα κεντρικό ιδεολογικό πρόσημο, αλλά μια παρέα που επιδιώκει να κάνει (ξανά) γιουρούσι στις καρέκλες της εξουσίας.

Παλιοί… φίλοι μετατρέπονται σε εχθρούς. Όχι πολιτικούς εχθρούς, αλλά κανονικούς. Βγάζουν τα σώψυχά τους ανάλογα με τον ποιον στηρίζουν και κρεμούν στα μανταλάκια όποιον δεν συμφωνεί με τη δική τους θέση, όπως έκαναν επί σειρά ετών με τους πολιτικούς αντιπάλους, τους οποίους αντιμετώπιζαν με την πλέον ακραία συμπεριφορά.

Πόσοι και πόσοι δεν βρέθηκαν στο στόχαστρο τρολ, μελών και επώνυμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης άλλωστε έδωσε ρεσιτάλ και όπως φαίνεται μεταλαμπάδευσε τη… γνώση του στο πουλέν του. Στο πρόσωπο που βοήθησε να αναλάβει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τάσσεται εναντίον του με στόχο την απομάκρυνσή του από τη θέση αυτήν.

Όποιος παρακολουθεί τα… δρώμενα στην επιθεώρηση της Κουμουνδούρου δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Να κλάψει διότι κάποια στιγμή ίσως συνέβαλε για να γίνει αυτό το συνονθύλευμα κυβέρνηση ή να γελάσει με όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν. Στα πάνελ οι σύντροφοι αφήνουν αιχμές, στα σόσιαλ γίνεται το απόλυτο ξεκατίνιασμα.

Οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη επιτίθενται κατά πάντων. Κατά Αλέξη Τσίπρα, κατά βουλευτών και στελεχών που εντάσσονται στο περιβάλλον του και κατά των τρολ που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. Και φυσικά γίνεται και το ανάποδο. Στο παιχνίδι έχει μπει και ο στρατός του Παύλου Πολάκη που, αν μη τι άλλο, θεωρείται και μπαρουτοκαπνισμένος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αντιπαρατεθεί μαζί του και επιδιώκει συνάντηση για να τα βρουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως πήγε νωρίτερα στα Χανιά εν όψει του γλεντιού που θα στηθεί για έναν γάμο που έγινε πέρυσι, προκειμένου να πετύχει μια συνάντηση με τον αψύ Κρητικό, μόνο που αυτός την είχε κάνει για Αθήνα από το μεσημέρι, γνωρίζοντας, ενδεχομένως, την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη.

Όλα δείχνουν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Και ας απειλεί ο Στέφανος Κασσελάκης, και ας προειδοποιούν οι φίλοι, ψηφοφόροι, μέλη και τρολ που τον στηρίζουν. Άλλωστε ο Παύλος ΠΟλάκης που έθεσε θέμα ηγεσίας είναι καλύτερος σε αυτόν τον ρόλο.