Πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και στην ελευθερία της έκφρασης χαρακτηρίζει την επίθεση με ύβρεις και ξυλοδαρμό που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος του protothema.gr, Φρίξος Δρακοντίδης, την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα στη φωτιά που ξέσπασε Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την άγρια επίθεση με ύβρεις και ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο συνάδελφός μας Φρίξος Δρακοντίδης» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών καλώντας τις αρχές να βρουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι το βίαιο περιστατικό καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση από το Mega, συνεργείο του οποίου βρίσκονταν σε επιχείρηση που πουλά τζετ σκι και η οποία είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Συνολικά τρία άτομα επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την άγρια επίθεση με ύβρεις και ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο συνάδελφός μας Φρίξος Δρακοντίδης, στην περιοχή της Βάρης, καλύπτοντας για λογαριασμό του Μέσου Ενημέρωσης που εργάζεται την χθεσινή πυρκαγιά.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης. Οι Αρχές οφείλουν να βρουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες. Ο συνάδελφος θα έχει την αμέριστη στήριξη της ΕΣΗΕΑ.