«Εγώ ήρθα για να μείνω. Και στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει στους εσωκομματικούς επικριτές του ότι κανείς δεν μπορεί να με διώξει, εκτός από τη βάση, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει τρίτος στις ευρωεκλογές, και δηλώνει βέβαιος ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Παράλληλα, υπεραμύνεται των πρωτοβουλιών του για ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ (δεν φοβάμαι να κάνω τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν) και καρφώνει όσα στελέχη τον αμφισβητούν, λέγοντας ότι έχουν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος.

«Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν μπορεί κανείς να μου καταλογίσει ότι βρήκα μια κατάσταση που ήταν στρωμένο κρεβάτι», λέει στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχολιάζοντας τη θέση πολλών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πολιτικό του μέλλον θα κριθεί στις ευρωεκλογές απαντά: «Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος. Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: αντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει».