Την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 900 ευρώ ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλη μια επίδειξη λαϊκισμού και πλειοδοσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει σχετική συζήτησηκαι απλώς σκέφτηκε για λόγους εντυπωσιασμού να πει ένα νούμερο λίγο μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο υπολογίζουν οι περισσότεροι ότι θα προσδιοριστεί τελικά ο κατώτατος μισθός.  

«Θέλουμε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός άμεσα στα 900 ευρώ τουλάχιστον» είπε καθώς «δεν μπορεί κάποιος να επιβιώσει σε αυτή τη χώρα με τους τωρινούς μισθούς και σίγουρα με λιγότερα από 900 ευρώ είναι αδύνατον». 

Τη διαφορά στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την έκανε η λέξη «άμεσα» καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόθεση της κυβέρνησης -που πορεύεται βάσει του προεκλογικού της προγράμματος- είναι να φτάσει σταδιακά και μέχρι το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ. Το όριο των 900 ευρώ θα έχει ξεπεραστεί νωρίτερα, γι΄ αυτό και η επιμονή του Στέφανου Κασσελάκη στο «εδώ και τώρα». 

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το πρώτο βήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να υπάρχει επισφάλεια στον κόσμο της εργασίας» και της καταλόγισε ότι σχεδιάζει «συγκεντρωτισμό στην κεφαλαιακή δομή της χώρας και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών», ότι έχει υπονομεύσει τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και πως παράλληλα η ακρίβεια ταλανίζει όλη την κοινωνία και τα εργατικά στρώματα.  «Τα εισοδήματα στη χώρα μας είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλά και γι' αυτό είμαστε στη θέση 24 από τις 27 χώρες της ΕΕ. Σύγκλιση ελάχιστη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ό,τι και να λέμε για τους δημοσιονομικούς μας στόχους» είπε και μίλησε για επιβολή «φθηνής ελαστικής εργασίας».