Δεν έχει τέλος η εσωκομματική αναταραχή τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτήν τη φορά τα ηνία της αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη τα ανέλαβε ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος σε άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα καυστικές εκφράσεις.

Ο Θανάσης Καρτερός σημειώνει ότι δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι και ούτε φυσικά χαρούμενοι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ τονίζει ότι η εκτίμηση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία έγινε και εκτίμηση του Εκτελεστικού Γραφείου, ότι «αντέξαμε» δεν λέει απολύτως τίποτα. Ωστόσο το μεγαλύτερο καρφί το ρίχνει λίγο μετά, αναφέροντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω παραιτήθηκε πέρυσι, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τα βλέπει όλα καλά και κάνει ταξίδια στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά αμφισβητεί ανοιχτά την ηγεσία Κασσελάκη, αναφέροντας ότι πρέπει να κριθεί για το κακό αποτέλεσμα και όχι να περιφέρεται, θεωρώντας τον εαυτό του τον καταλληλότερο να ηγηθεί ενός μεγάλου κεντροαριστερού μετώπου. 

Απέτυχε σε όλους τους στόχους 

Στο ίδιο άρθρο ο Θανάσης Καρτερός υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά απέτυχε σε όλους τους στόχους του: Ούτε τη μεγάλη ανατροπή έκανε, ούτε προσέγγισε το 20%, ούτε καν το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου. Αυτό, κατά τον αρθρογράφο, αποτελεί ξεκάθαρη αποτυχία, για την οποία ευθύνεται η στρατηγική του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως γράφει η επιλογή προβολής του lifestyle, το προβληματικό πόθεν έσχες, το θολό πολιτικό μήνυμα και οι διαρκείς ανακολουθίες έφεραν αυτό το κακό αποτέλεσμα, για το οποίο είναι προσωπικά υπεύθυνος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχεδίαζε μόνος του τη στρατηγική του κόμματος. 

Τέλος αναφέρει γεμάτο νόημα ότι όποιος αντιδρά σε αυτήν την άρρωστη κατάσταση στο κόμμα, στοχοποιείται ξαφνικά από τα τρολ, απολύεται και δυσφημείται. Και κλείνει γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «Εντάξει συνεχίστε, αλλά για πολλούς δεν αντέχεται. Γιατί έτσι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το επόμενο λάθος του».