Καραμανλής: 100 επιπλέον λεωφορεία στους δρόμους μέχρι το Νοέμβριο

11
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την ενίσχυσή τους με οχήματα και οδηγούς, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.

Η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει βελτιωθεί, υπάρχει σχεδιασμός για ανάδειξη των προβλημάτων, την ενίσχυση των ΜΜΜ και ανανέωση του στόλου, δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, για τις συνθήκες των δημόσιων συγκοινωνιών εν μέσω της πανδημίας.

Ήδη κυκλοφορούν, όπως είπε, λεωφορεία ΚΤΕΛ στην Αθήνα για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς. Ενώ έχουν προχωρήσει και οι προσλήψεις, που δεν είχαν γίνει για περισσότερα από δέκα χρόνια. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη ο νέος στόλος να είναι φιλικός στο περιβάλλον με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Επίσης, έως τώρα κυκλοφορούν 100 λεωφορεία ενώ μέχρι τον Νοέμβριο θα προστεθούν άλλα 100. Ο υπουργός εξήγησε ότι για περίπου μια δεκαετία δεν είχε ανανεωθεί ο στόλος ούτε όμως οι εργαζόμενοι. Σημείωσε ότι θα ήθελε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γρηγορότερα όμως αυτό δεν ήταν εφικτό. Όσον αφορά το τώρα, εξήγησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία στα λεωφορεία κυρίως στο 95% της πληρότητας υπάρχει σε ποσοστό 65% αποσυμφόρηση.

Ανησυχία για τις Σέρρες

Προερχόμενος από τις Σέρρες και λόγω της αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ενός τοπικού lockdown ευχόμενος ωστόσο να αποφευχθεί. Όπως σημείωσε, θα ήταν μια πολύ μεγάλη πληγή για την οικονομία. Όπως είπε, πρέπει να γίνουν περισσότερα τεστ ενώ σημείωσε ότι για την αύξηση κρουσμάτων, μεταξύ άλλων, ευθύνονται και νέοι οι οποίοι έρχονταν από γύρω περιοχές και διασκέδαζαν στις Σέρρες.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr