Κανένας συμβιβασμός με τους σκευωρούς της Novartis

448

Την πρώτη φορά οι προστατευόμενοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, τρόπος του λέγειν, επιχείρησαν με τις κατευθυνόμενες καταθέσεις τους να υπονομεύσουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Δεν τα κατάφεραν.

Την δεύτερη φορά, απροστάτευτοι πλέον από τους προστάτες τους, επιχειρούν με την απουσία τους να εξευτελίσουν τους θεσμούς αγνοώντας επιδεικτικά τους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Και τις δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη φορά στην κυβέρνηση και την δεύτερη στην αντιπολίτευση, επιβεβαίωσε με τη στάση του ότι επικροτεί τις ενέργειές τους. Και επιπροσθέτως τις νομιμοποιεί.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί σύντομα να εξηγήσει τη στάση του και κυρίως να απαντήσει στα ερωτήματα που προκαλεί η «αλληλεγγύη» την οποία προσφέρει η ηγεσία του στους μάρτυρες.

Αλήθεια, εάν και εφόσον αποκαλυφθεί ότι οι μάρτυρες είχαν δικαστική εμπλοκή στην υπόθεση και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να υπαχθούν στο καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων, τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Και βέβαια τι θα πει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αποκαλυφθεί και η «φιλική» συμμετοχή κάποιων ως προς την «προετοιμασία» των μαρτύρων;

Θα πέσει γέλιο και πολύ κλάμα λίαν συντόμως όταν αποκαλυφθούν τα κίνητρα όσων συνέπραξαν σε μια πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά συνωμοσία σε βάρος των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων.

Ας μη γελιόμαστε. Ο στόχος δεν ήταν μόνο η εξόντωση του Σαμαρά, του Αβραμόπουλου, του Βενιζέλου, του Γεωργιάδη, του Λοβέρδου, του Στουρνάρα και των άλλων. Ήταν η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία η δημιουργία ενός καθεστώτος με τα χαρακτηριστικά που κατά καιρούς έχουν περιγράψει ο κ. Πολάκης και ο κ. Τσίπρας.

Συνεπώς όλα όσα έγιναν και επιβεβαιώνονται από την περιφρονητική στάση των μαρτύρων, συνιστούν πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας. Ένα πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη λαμβανομένου υπ’ όψιν του  απροκάλυπτου τρόπου με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δικαστές.

Γι αυτό και αποτελεί χρέος του πολιτικού κόσμου να ερευνήσει σε βάθος αυτή τη σκοτεινή υπόθεση ώστε να λάμψει η αλήθεια και οι συνωμότες να τιμωρηθούν. Σ’ αυτή την υπόθεση δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις και συμβιβασμοί. Γιατί σκεφθείτε που θα ήταν σήμερα η Νέα Δημοκρατία και ποιοι θα συνέχιζαν να ασχολούνται με τους «αρμούς» της εξουσίας, εάν είχαν επιτευχθεί οι στόχοι του παραξικοπήματος.

Easy Writer