Της κακομοίρας γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ψηφοδέλτια, σε αρκετούς νομούς. Μετά την επική κωμωδία με τον «αψύ Κρητικό» και τις κωλοτούμπες ένθεν κακείθεν ώστε να είναι ξανά υποψήφιος στα Χανιά, ένας νέος πονοκέφαλος ήρθε να προστεθεί για την ηγεσία της Κουμουνδούρου που αφορά την Καρδίτσα.

 

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

 

Στα τέλη του Φλεβάρη ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις εκλογές της 21 Μαΐου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην Καρδίτσα υποψήφιοι θα ήταν (θα εξηγήσουμε παρακάτω τι εννοούμε) έξι:

Βράντζα Παναγιώτα (πρώην βουλευτής), Κατσαβριά Χρυσούλα (πρώην βουλευτής), Μιχαλάκης Νίκος (πρώην βουλευτής), Βαϊόπουλος Γιώργος, Τεντολούρη Αγγελική και Αγόρης Κωνσταντίνος.

Λίγες ημέρες μετά αρχίζουν τα όργανα. Η Παναγιώτα Βράντζα ανακοινώνει την απόσυρση της υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καρδίτσας για τις επερχόμενες εκλογές. Στην ανακοίνωσή της αφήνει αιχμές για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις επερχόμενες εκλογές, θα ήθελα, αφού ευχαριστήσω το κόμμα μου για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, να δηλώσω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή σε σχήματα και σώματα ως αυτοσκοπό.

Αντίθετα, αυτή θα πρέπει να υπηρετεί συγκεκριμένους στόχους και να συνάδει με ξεκάθαρες ιδεολογίες, πολιτικές και πρακτικές προς όφελος της κοινωνίας.

Εκτιμώ ότι στην παρούσα συγκυρία η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο δεν υπηρετεί τους σκοπούς αυτούς.

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργός πολίτης, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την απαλλαγή της χώρας από τη χειρότερη κυβέρνηση για το λαό από τη Μεταπολίτευση και μετά, συντασσόμενη με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα προς το σκοπό αυτόν».

 

Το «διορισμένο» δίδυμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν είδε με καλό μάτι τις υποψηφιότητες της Αγγελικής Τεντολούρη και του Κώστα Αγόρη, δεν επιθυμεί σ’ αυτή τη φάση να ρίξει λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας.

Στην Καρδίτσα πάντως οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για το νέο δίδυμο που «διόρισε» με το έτσι θέλω, όπως λένε τοπικά κομματικά στελέχη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους μη μυημένους, η Αγγελική Τεντολούρη, με καταγωγή από την Καρδίτσα, είναι μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή και είναι σύζυγος του Νίκου Ανδριόπουλου, επίσης μετακλητού υπαλλήλου, που εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του προέδρου.

Ο Κωνσταντίνος Αγόρης (κι αυτός με καταγωγή από την Καρδίτσα), από την άλλη, ήταν διευθυντής του «αντιμνημονιακού» εντύπου «Χωνί» και μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του «διαστημικού» υπουργού Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, τα «ένδοξα» χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διορίζεται (2.2.2017) σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά.

Συμπερασματικά, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα (και) στον ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.