Η Εθνική μας έμεινε, δυστυχώς, ξανά στην… απέξω, η (θύτις της γαλανόλευκης) Γεωργία, μαζί με την Πολωνία και την («τσιγγάνα» γηπεδικά, καθώς φιλοξενείται σε πολωνικές πόλεις ελέω του πολέμου) Ουκρανία συμπλήρωσαν το παζλ των 24 ομάδων του Euro 2024 της Γερμανίας που ξεκινά στις 14 Ιουνίου, με μετάδοση από την ΕΡΤ.

H ΕΡΤ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας μεταδίδοντας και τους 51 αγώνες ως και τον τελικό στις 14 Ιουλίου. Επίσης, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει σειρά εκπομπών και ενθέτων με παρουσιάσεις των ομάδων και των πρωταγωνιστών τους, όπως και πλούσιο αρχειακό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις.

Στο φετινό, καλοκαιρινό, πρόγραμμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου). Η αθλητική ομάδα της ΕΡΤ θα είναι στο Παρίσι, για να μεταφέρει τον παλμό της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Περισσότερες από 700 ώρες προγράμματος σε 5 κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSPORTS1, ΕΡΤSPORTS2) και βέβαια σε ΕΡΑΣπορ και ertsports.gr.

Εξι φορητά συνεργεία θα βρίσκονται στις μεικτές ζώνες, στο Ολυμπιακό Χωριό, σε προπονητήρια και Champions Park, κοντά στους Ελληνες αθλητές μας.

Συνάμα, προβλέπονται αλλαγές στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ μετά το… καυτό καλοκαίρι που την περιμένει. Κατόπιν αναμένεται να κριθούν τα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες στον αθλητικό τομέα της δημόσιας τηλεόρασης. Ως τώρα πάντως και το πρόσημο κρίνεται θετικό και με ελάχιστη επένδυση η ΕΡΤ απέκτησε (μέσω του mini site ertsports.gr) ένα άκρως ανταγωνιστικό προς τα ιδιωτικά αθλητικό Μέσο.


ERTFLIX
Ανοδο 87%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023, σημείωσε το ERTFLIX τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics, οι θεάσεις τον Μάρτιο του 2024 έφτασαν τις 15.929.158 έναντι 8.527.020 τον ίδιο μήνα του 2023. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2024, η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ διατηρεί σταθερά κατά μέσο όρο περί τις 510.000 θεάσεις καθημερινά, που αντιστοιχούν σε περίπου 340.000 ώρες ημερήσιας θέασης.