Τρόμαξε, όπως είπε ο μετεωρολόγος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Μελετών Διαχείρισης Κρίσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Ζιακόπουλος, όταν είδε την προηγούμενη Παρασκευή για πρώτη φορά τα στοιχεία των μοντέλων για την Τρίτη, τα οποία αφορούσαν τι αναμένεται σχετικά με την κακοκαιρία Ντάνιελ που αυτή τη στιγμή επελαύνει για ακόμα μία φορά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επίσης, σημείωσε πως «ευχόμαστε όλοι να αντέξει ο κάμπος, με την έννοια να μη ξεχειλίσουν ποτάμια», ενώ για το πότε θα ολοκληρώσει το πέρασμά της η κακοκαιρία, ο κ. Ζιακόπουλος ανέφερε ότι «ο κύκλος αυτός της πρωτοφανούς αντικειμενικά για τα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας μας κακοκαιρίας θα κλείσει αύριο το απόγευμα».

Ζιακόπουλος: Θα υπάρξει κάποια ύφεση των φαινομένων στη Μαγνησία

Σε γενικές γραμμές, κατά τη δήλωσή του, ο κ. Ζιακόπουλος επεσήμανε τρία διαφορετικά σημεία αναφορικά με το πώς πρόκειται να εξελιχθεί η κακοκαιρία.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία και τα σύνορα με Στερεά, εστίασε «κυρίως στις περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και στις δυτικότερα περιοχές του νομού Λάρισας και Μαγνησίας, καθώς και στις βορειότερες περιοχές της Φθιώτιδας». Όπως εξήγησε: «Εκεί απόψε και μέχρι αύριο το μεσημέρι περίπου τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα. Τα μοντέλα δίνουν προγνωστικά 200 με 250 χιλιοστά βροχής και ευχόμαστε όλοι να αντέξει ο κάμπος, με την έννοια να μη ξεχειλίσουν ποτάμια».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Τώρα από εκεί και μετά, τις ίδιες ώρες, στην περιοχή της Μαγνησίας, μέσα στη νύχτα δηλαδή, υπάρχει κάποια, θα υπάρξει κάποια ύφεση των φαινομένων, αλλά έχουμε ένα τελευταίο γύρο αύριο μέχρι περίπου αύριο το μεσημέρι, όπου και εκεί θα έχουμε ξανά φαινόμενα αρκετά μεγάλης έντασης, ίσως όσο όχι όσο την προηγούμενη φορά στην αρχή της εκδήλωσης, αλλά πάντως και εδώ θέλει μεγάλη προσοχή γιατί υποδομές και οι άνθρωποι είναι καταπονημένοι.

Ειδικά για την περιοχή της Μαγνησίας, των Βόρειων Σποράδων και της βορειοανατολική Φθιώτιδας είπε: «Τα πράγματα θα είναι καλά μέχρι περίπου αύριο το πρωί, σχετικά καλά, δεν θα σταματήσουν οι βροχές, απλώς δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων βροχών, αλλά μέσα το πρωινό αύριο μέχρι και το μεσημέρι περιμένουμε και εκεί μια ένταση των φαινομένων και θέλει μεγάλη προσοχή».

«Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Αττική τις απογευματινές και βραδινές ώρες»

Τέλος, ενημέρωσε πως «ο κύκλος αυτός της πρωτοφανούς αντικειμενικά για τα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας μας κακοκαιρίας, θα κλείσει αύριο το απόγευμα. Εκτιμώ γύρω στις 8 με 9 η ώρα το βράδυ να έχουμε το τελευταίο επεισόδιο, τον επίλογο στις περιοχές από τις οποίες άρχισε δηλαδή Μαγνησία, Σποράδες κλπ».

Καταλήγοντας, αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του καιρικού φαινομένου στην Αττική: «Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι τις επόμενες ώρες – απογευματινές βραδινές ώρες- θα έχουμε και στην Αττική κάποιες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εκτιμούμε ότι η ένταση των φαινομένων δεν θα είναι μεγάλη, 20 με 30 χιλιοστά, αλλά η εμπειρία μας λέει ότι ακόμα και με τέτοια χιλιοστά υπάρχουν προβλήματα, δημιουργούνται μικροπροβλήματα στην Αττική και καλό είναι να το έχουμε υπόψη όλοι μας αυτό».