Τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία επισκέπτονται ο υπουργός και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και Νίκος Ταχιάος αντίστοιχα. Βρίσκονται εκεί από σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, ως μέρος του κυβερνητικού κλιμακίου που έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλία και ασχολείται με όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με τα μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια), δίνοντας προτεραιότητα στη διασφάλιση της αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, αναφορικά με την επίσκεψή τους, ο υπουργός και ο υφυπουργός επισκέφθηκαν το επίχωμα του ΠΑΘΕ που καταστράφηκε στο ύψος του Αλμυρού, στον νομό Μαγνησίας, και όπου διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος της Νίκαιας Λάρισας στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Μετά την αυτοψία, ο κ. Ταχιάος μετέβη στο κέντρο διαχείρισης των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου, όπου συμφωνήθηκε ότι εντός της ημέρας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αμφιδρόμηση του ρεύματος ανόδου προς Θεσσαλονίκη, σε μήκος 6 χιλιομέτρων περίπου. Απ΄ την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε τη Μεγάλη Βρύση Φθιώτιδας, όπου έγιναν εκτεταμένες καταστροφές, καθώς επίσης και την 7η ΕΜΑΚ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των επιχειρήσεων.

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και να εφαρμοστούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των οδικών και σιδηροδρομικών μετακινήσεων.