Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ. Τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη δεν θα εκτελεστούν, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

 Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που θα προκύψουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Θεσσαλονίκη: Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων στην Περιφερειακή Οδό

Την άρση της προσωρινής επιβολής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης αποφάσισε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης μετά την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των φορτηγών και των λεωφορείων από το ύψος του κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Άγιος Παύλος) έως το ύψος του κόμβου Λαχαναγοράς, της εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης αίρεται η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.Το εν λόγω μέτρο αφορούσε σε όλα τα οχήματα που κινούνταν σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης).

Ξάνθη: Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό

Σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία Οδό προχώρησαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στη Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου με αποφάσεις των Δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ΠΕ Φλώρινας.Θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.Στην ΠΕ Κοζάνης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Εορδαίας, στους δήμους Κοζάνης και Σέρβων. Στο δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στον δήμο Βοΐου στις 09:15. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Γρεβενών οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09:15, ενώ τα Εσπερινά σχολικά Λύκεια θα ολοκληρώσουν το ωράριό τους στις 20:00. Στον δήμο Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στον δήμο Νεστορίου οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές. Οι Παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.