Στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου του Γ' που έλαβε χώρα σήμερα στο Λονδίνοεκπροσώπησε τη χώρα μας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου μετά το τέλος της τελετής συνεχάρη με δηλώσεις της τον νέο Βασιλιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ.

«Περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων»

Η Πρόεδρος στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

«Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλλα για την ενθρόνισή τους και να τους ευχηθώ, εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία.

Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.

Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσαν ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και η Βασίλισσα στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους στο Buckingham Palace.