Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ανακάτεψε και πάλι την πολιτική τράπουλα, ενόψει της έναρξης των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας, στις 24 του μηνός.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η ιταλική κεντροδεξιά εξέφρασε επίσημα την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σήμερα, όμως, ο Σαλβίνι θέλησε να αναφερθεί και πάλι στο όλο θέμα, ζητώντας από τον Μπερλουσκόνι «να πει, με επίσημο τρόπο», μέχρι τις 24 του μηνός, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, το κόμμα του θα προτείνει ένα νέο όνομα για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να πείσει πολλούς, αν όχι όλους».

Ο Σαλβίνι υπογράμμισε, επίσης, ότι η χώρα, σε μια δύσκολη φάση όπως αυτή που διέρχεται, πρέπει να καταφέρει να στηριχθεί σε μια ισχυρή κυβέρνηση. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, δείχνουν ότι -εκτός από την υποψηφιότητα του «Καβαλιέρε»- η ιταλική κεντροδεξιά ετοιμάζει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Μια ερμηνεία η οποία ενισχύεται και από τις δηλώσεις του στενού φίλου και συνεργάτη του Καβαλιέρε, του βουλευτή Βιτόριο Σγκάρμπι. «Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, συμβούλευσα τον Σίλβιο να κάνει ο ίδιος την κίνηση και να προτείνει, ως έκπληξη, ένα άλλο όνομα: τον Μάριο Ντράγκι ή και τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, για μια δεύτερη θητεία», τόνισε ο Σγκάρμπι.