Στο σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης συμφώνησαν, τελικά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπένι Γκαντζ από την αντιπολίτευση της χώρας, προκειμένου να συντοντιστεί η απάντηση της χώρας στις επιθέσεις της Χαμάς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συσταθεί ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου» με τρία μέλη.

Πρόκειται για τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον πρώην υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, ο οποίος τώρα ηγείται κόμματος της αντιπολίτευσης. Ο Γκαντζ, πρώην υπουργός Άμυνας, θα συμμετάσχει μαζί με τον Νετανιάχου και τον νυν υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ σε ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Νετανιάχου και ο Γκαντζ.

Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νόμους ούτε θα λάβει αποφάσεις που δεν αφορούν τη διεξαγωγή του πολέμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε τι συμφώνησαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση 

Πρώτον, σχηματίζεται «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου». Δεύτερον, για τη διάρκεια του πολέμου, πέντε μέλη του κόμματος Εθνικής Ενότητας θα προστεθούν στο ευρύτερο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Τρίτον, μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έχει μείνει ανοιχτή για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, εάν επιθυμεί να συμμετάσχει. Τέταρτον και τελευταίο, κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία ή κυβερνητικά ψηφίσματα που δεν σχετίζονται με τη διαχείριση του πολέμου.