Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιεύει βίντεο για τους υποψήφιους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ δεν έκανε ούτε μία αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις, προκαλώντας οργισμένα σχόλια στην ανάρτησή του.


 Όσο η διεθνής κοινότητα μετρά εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες, άγνωστο αριθμό ομήρων ενώ προετοιμάζεται για μία άνευ προηγουμένου πολεμική επιχείρηση στην περιοχή του Ισραήλ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε κατάλληλο να ανεβάσει ένα βιντεάκι που καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, χωρίς καμία ενσυναίσθηση των στιγμών, τονίζει ότι πρέπει να ψηφίσουμε καθαρά χέρια (θυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής) ενώ συνεχίζει με αερολογίες για προοδευτικούς υποψηφίους που πρέπει να στηρίξει η κοινωνία.


Συνεχίζοντας την εκτός τόπου και χρόνου δήλωση του, βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση, ζητώντας οι εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας να δώσουν ένα μήνυμα..αντίστασης. Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έκανε καμία δήλωση για τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, με τους χρήστες των social media να σχολιάζουν σκωπτικά την αδιαφορία του.

Είναι νόμιμη η ανάρτησή του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Φυσικά υφίσταται ακόμη ένα ζήτημα: Από σήμερα, ημέρα Σάββατο, απαγορεύεται κάθε πολιτικό μήνυμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς βάσει της νομοθεσίας, η προεκλογική περίοδος έληξε χθές, ημέρα Παρασκευή. Πόσο νόμιμο αλλά κυρίως ηθικό είναι να παραβλέπει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τους εκλογικούς κανόνες που τηρούν όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα υπόλοιπα κόμματα;


Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: