Εντολή για προετοιμασία εκκένωσης της Ράφα έδωσε στον ισραηλινό στρατό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με την Press Association. Όπως αναφέρεται, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε, ειδικότερα, τον στρατό να αναπτύξει ένα διπλό σχέδιο για την εκκένωση των αμάχων από την πόλη και για να νικήσει τα εναπομείναντα τάγματα της Χαμάς. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αναμενόταν να εισβάλλουν στη συγκεκριμένη περιοχή της νότιας Λωρίδας της Γάζας, με τις ΗΠΑ μάλιστα χθες να προειδοποιούν για ενδεχόμενη καταστροφή, αν το Ισραήλ πραγματοποιούσε τα σχέδιά του. 

«Μια μαζική επιχείρηση στη Ράφα απαιτή την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού»

Το γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ προχώρησε και στην έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με την εκκένωση της Ράφα, στην οποία αναφέρει: «Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο πολεμικός στόχος της εξάλειψης της Χαμάς και να παραμείνουν τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα».

«Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι μια μαζική επιχείρηση στη Ράφα απαιτεί την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τις ζώνες μάχης» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον στρατό να φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα διπλό σχέδιο τόσο για την εκκένωση του πληθυσμού όσο και για τη διάλυση των ταγμάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.