Τους οκτώ έφτασαν οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί στη μεγάλη επιχείρηση που διεξάγει ο στρατός του Ισραήλ στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. 

Η επιχείρηση, στην οποία έχουν τραυματιστεί δεκάδες Παλαιστίνιοι, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών. Κάτοικοι της Τζενίν δήλωσαν στο CNN ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς, ενώ βίντεο από την περιοχή των συγκρούσεων έδειχνε τραυματισμένους Παλαιστίνιους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας. 

Όπως αναφέρει το BBC, η επιχείρηση έχει ως στόχο τις Ταξιαρχίες της Τζενίν, μια χαλαρή ένωση νεαρών ενόπλων που δεν ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή και, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ, είναι υπεύθυνες για επιθέσεων εναντίον εβραϊκών οικισμών. 

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, μίλησε έγκλημα πολέμου. «Η ασφάλεια και η σταθερότητα δεν θα επιτευχθούν στην περιοχή αν δεν το αισθανθεί ο παλαιστινιακός λαός. Αυτό που κάνει η ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση στην πόλη Τζενίν και στον καταυλισμό της είναι ένα νέο έγκλημα πολέμου εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του.
Την επίθεση καταδίκασε και η Αίγυπτος με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.