Ισόβια για τους βιαστές ανηλίκων: Αυστηροποιείται ο Ποινικός Κώδικας

by MANIFESTO

Ένας αγώνας δρόμου συντελείται τούτες τις ημέρες για την αλλαγή προς το αυστηρότερο του Ποινικού Κώδικα που αφορά περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων και ασέλγεια κατά ανηλίκων και γενικότερα που αφορούν αδικήματα κατά ανηλίκων. Οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο να μείνει ο νόμος ως έχει και ήδη, και το Παρατηρητήριο Δικαιοσύνης, υπό τον καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη, έχει πιάσει δουλειά, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Το Μαξίμου μελετά με προσοχή όλες τις αλλαγές που θα επέλθουν στον Ποινικό Κώδικα.

Πρώτα απ΄ όλα, εξετάζουν την περίπτωση ο βιασμός ανηλίκου να τιμωρείται με την αυστηρότερη ποινή που μπορεί να φθάσει, ακόμα και τα ισόβια. Δεύτερον να αυξηθεί ο χρόνος της παραγραφής σε θέματα αδικημάτων κατά ανηλίκων αλλά και του χρόνου εκκίνησης της παραγραφής (για όλα τα αδικήματα από την ενηλικίωση και έπειτα). Το Μαξίμου μελετά με προσοχή όλες τις αλλαγές που θα επέλθουν στον Ποινικό Κώδικα και οι εντολές που έδωσε προς τους κκ. Γεραπετρίτη και Λιβάνιο να προχωρήσουν στην επεξεργασία ρυθμίσεων ήταν σαφείς: Αυστηροποίηση των διατάξεων. Ήδη βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησαν εγγράφως το έγκλημα της παιδεραστίας να μην παραγράφεται ποτέ.

Επίσης εξετάζονται αυστηρότερες ποινές για πράξεις που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σεξουαλική λεκτική βία, την αποπλάνηση ανηλίκων και γενικότερα την ασέλγεια επί ανηλίκων. Για την αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα και κυρίως εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εμπλέκονται λόγω αρμοδιότητας και τρεις υφυπουργοί: Γιώργος Κώτσηρας (Δικαιοσύνης), Μαρία Συρεγγέλα ( οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων) και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Σύγχρονος Πολιτισμός).

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα