Στο ενδεχόμενο να υπάρξει συζήτηση για κατάπαυση του πυρός, αφού, όμως, πρώτα απελευθερωθούν οι όμηροι αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ύστερα από ερώτηση που δέχθηκε για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με την πολεμική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι το ισραηλινό κράτος στις 7 Οκτωβρίου δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς, η οποία από τότε έχε4ι στα χέρια της και ομήρους, μεταξύ των οποίων ορισμένοι είναι και Αμερικανοί. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο ξεκάθαρα για κατάπαυση του πυρός. 

«Όχι κατάπαυση του πυρός. Θα πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι και μετά να μπορέσουμε να μιλήσουμε», είπε, συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, απαντώντας σε δημοσιογράφο, ενώ αποχωρούσε από το βήμα εκδήλωσης.

Ωστόσο, η ισραηλινή Haaretz σημειώνει ότι ο Μπάιντεν απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, που γίνονται όλο και πιο έντονες από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του.