Τους 106 έφτασαν οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά που έκαψε το νησί Μαουί της Χαβάης, ενώ όσο παιρνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό κάποιων από τους 1.300 αγνοούμενους

Κινητή μονάδα νεκροτρομείου έφτασε την Τρίτη στη Χαβάη για να συνδράμει στο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, ενώ οι τοπικές Αρχές έδωσαν τα πρώτα ονόματα των θυμάτων της φωτιάς που έσβησε από τον χάρτη την πόλη Λαχάινα. Οι αρχές παροτρύνουν τους συγγενείς των αγνοουμένων να κάνουν εξετάσεις DNA, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων. 

Την ίδια ώρα, με ανθρώπινες αλυσίδες οι κάτοικοι μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώνουν τρόφιμα και νερά και παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες και κυρίως στα παιδιά. 

Οι κάτοικοι της Λαχάινα είναι εξοργισμένοι από τη στιγμή της δημοσιοποίησης ενός βίντεο που δείχνει ότι η φωτιά ίσως προκλήθηκε από πεσμένα ηλεκτρικά καλώδια. Πολλοί από αυτούς απειλούν με μηνύσεις την εταιρεία που τα τοποθέτησε. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε, από την πλευρά του, ότι θα εμπιστευθεί την πολιτεία της Χαβάης στην έρευνα της για τον εντοπισμό των αιτιών της φωτιάς, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η έρευνα για τη διάσωση των αγνοουμένων και γίνει η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών.