Με επιστολή της προς τα ΜΜΕ η δικηγόρος του καταδικασθέντα για εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ανακοίνωσε πως κατεβαίνει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων. Όπως αναφέρεται, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ», με στόχο «να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Βασιλικής Πανταζή αναφέρει: «Υπό την ιδιότητα μου ως συνήγορος υπερασπίσεως του κ. Ηλία Κασιδιάρη, σας αποστέλλω το παρόν, στα πλαίσια της εντολής που έχω λάβει, προκειμένου να σας γνωστοποιήσω τα κάτωθι, που αποτελούν προσωπική ανακοίνωση του εντολέα μου:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ». Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».