Η ανακοίνωση του έγκλειστου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, συγκλόνισε μόνο το σύμπαν των «Σπαρτιατών» που κινδυνεύουν να διαλυθούν ως κόμμα υπό τον Β. Στίγκα και να συστηθούν ως κόμμα οπαδών του Κασιδιάρη. Ο κόσμος της Αθήνας δεν ανταποκρίνεται στην επιδίωξη «του καταδικασμένου ναζί» όπως τον χαρακτήρισε χωρίς περιστροφές ο νυν δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, να ξεπλυθεί στις κάλπες των δημοτικών εκλογών.

Η εποχή που οι χρυσαυγίτες αλώνιζαν στις ζορισμένες και δύσκολες γειτονιές της Αθήνας υποδυόμενοι τους «προστάτες» των αδυνάτων Ελλήνων σκορπίζοντας μίσος και ρατσισμό, έχει περάσει. Στις γειτονιές οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, να έχουν ποιότητα ζωής, κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη, αλλά δεν ψάχνουν «φουσκωτούς» προστάτες.

Μικρή πρώτη απόδειξη, όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στον Αγ. Παντελεήμονα, κατά τη λιτανεία προς τιμή του εορτάζοντος Αγίου. Ο παππάς της εκκλησίας ευλογεί το πλήθος και ευχαριστεί από μικροφώνου τους επίσημους για την παρουσία τους. Η αναφορά στον παριστάμενο δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη προκάλεσε ένα θερμό χειροκρότημα κάτι όχι και τόσο σύνηθες σε συνθήκες εκκλησιαστικής κατάνυξης.

Ο κόσμος και στον Αγ. Παντελεήμονα, όπως και σε άλλες γειτονιές με σημαντικά προβλήματα, αναγνωρίζει ότι γίνονται συστηματικά και με σχέδιο μικρά και μεγάλα βήματα που αλλάζουν την καθημερινότητά του. Καθαριότητα, περισσότερος και καλύτερος φωτισμός, παιδικές χαρές και φροντισμένα πάρκα, η σταθερή επιδίωξη επαναφοράς της κοινοτικής αστυνόμευσης είναι οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής που αποστερούν το «έδαφος» να εκμεταλλευτούν τα… ορφανά της Χρυσής Αυγής τις δημοτικές εκλογές και να επανακαμψουν.