Στις αλλαγές που φέρνει το Μητρώο Καταγραφής και παρακολούθησης ζώων συντροφιάς σε κτηνιάτρους και ιδιοκτήτες αναφέρθηκε ο ΓΓ του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Κυριάκος Αγαθαγγελίδης μιλώντας στην εκπομπή Pet Cast και τον Θεοδόση Παπανδρέου.

«Πριν από έναν μήνα μας έκαναν μια σύσκεψη για την επίδειξη της πλατφόρμας. Αυτή της στιγμή ο νόμος λέει ότι πλέον το βιβλιάριο είναι ηλεκτρονικό. Ισοδύναμη ισχύ έχει το διαβατήριο αλλά θα πρέπει να υπάρχει και το ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

«Η βάση προτείνει να καταγράφουμε τα πάντα. Σε αυτό αντιδρούμε: γιατί να δώσω όλο το πελατολόγιο μου στο υπουργείο; Γιατί θα πρέπει κεντρικά να γνωρίζει πόσα διαβητική ή παχύσαρκα ζώα υπάρχουν στην Ελλάδα; Θα μπορούσαν να δοθούν αυτά τα στοιχεία σε κάποια εταιρεία; Προσέθεσαν πεδία που δεν προβλέπει ο νόμος: απαιτούμενα είναι ο εμβολιασμός ή τεστ για νοσήματα υποχρεωτικής δήλωσης. Εβαλε μέσα και τις αποπαρασιτώσεις. Μας έχει αιφνιδιάσει η απροειδοποίητη εφαρμογή. Ενα από τα προβλήματα είναι η πρόσβαση με κωδικούς taxis. Εγώ δεν είμαι στο ιατρείο μου όπου όμως τώρα εργάζονται οι συνάδελφοι, θα πρέπει να έχουν τους κωδικούς μου; Εχει πολλά θέματα αν και θα λύσει κάποιες στρεβλώσεις του παρελθόντος, όπου κάποιοι αναλαμβάνουν ρόλο θεσμικό δίχως να τους αναλογεί. Τρίτα πρόσωπα υπογράφουν τα βιβλιάρια. Πιστεύω μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και θα υπάρξει βελτίωση».

Διαβάστε περισσότερα