Τέσσερα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δίνουν μάχες με τις φλόγες.

Το πρώτο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Νεμούτα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου καίει πυκνό δάσος, ενώ το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται και αυτό στον ίδιο δήμο.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Ξηρόκαμπος και Αμπάρι, κινούμενο προς τις γειτονικές περιοχές, Βασιλάκι, Λούβρο και Υψηλό, ενώ ένα τρίτο μέτωπο είναι στις περιοχές, Κρυονέρι και Λάσδικας.

Το τέταρτο μέτωπο είναι στην περιοχή Βαρβάσαινα, του δήμου Πύργου, καίγοντας δασική έκταση.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρβάσαινας, με τις φλόγες να απειλούν πλέον σοβαρά το χωριό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει εδώ και ώρα την εκκένωση του χωριού, με την πλειονότητα των κατοίκων όμως, να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παραμένουν, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι ελπίδες όλων πλέον στρέφονται στην πιθανότητα να αλλάξει φορά ο άνεμος γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι θέμα χρόνου να εισβάλουν οι φλόγες στο χωριό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζουμε σήμερα και νέο μέτωπο σε δασική έκταση και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Μέχρι στιγμής μέσω του 112 έχουμε εκκενώσει συνολικά 32 οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην Αρχαία Ολυμπία οι άνεμοι θα είναι κυρίως Βορειοδυτικοί με ριπές έως 5 bf».

Στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.