Ίδιος ο Τσίπρας με τον Ελευθέριο Βενιζέλο;

by MANIFESTO

Με το βαμβάκι σφάζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή άρθρο του Μαραντζίδη ο οποίος εξίσωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τους Βενιζέλο, Καραμανλή και Παπανδρέου!

Γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός:

«Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς…»

Αυτόν τον στίχο από ένα όμορφο τραγούδι των Πυξ-Λαξ («Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο»), διάλεξε ως τίτλο του άρθρου του ο Ν. Μαραντζίδης, (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ), στο οποίο εξισώνει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον…Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού όλοι αυτοί επέστρεψαν στην κυβέρνηση, αφού προηγουμένως έχασαν εκλογές», γράφει, «γιατί να μην επιστρέψει και ο Τσίπρας»;

Όμως, εδώ που τα λέμε, κάποιες μικροδιαφορές με τον Τσίπρα, είχαν όλοι αυτοί.

Όπως ο Ε. Βενιζέλος, ας πούμε, που δεν μπέρδευε τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη. Απλώς την ελευθέρωσε από τους Τούρκους και στο μεταξύ τριπλασίασε την Ελλάδα.

Ή ο Κ. Καραμανλής, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, αλλά ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για να τη βγάλει.

Άσε δε τον Α. Παπανδρέου, που δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να συγκυβερνήσει με τους Καμμένους της εποχής του και να βγάζει ψηφίσματα συμπαράστασης στου Κουφοντίνες. Κάποια διεύρυνση που έκανε στις εκλογές του 1981, τον Γέωργιο Μαύρο και τον Μανώλη Γλέζο περιελάμβανε.

Ασήμαντες διαφορές θα μου πείτε…

«Επιστροφές καταστροφές, στην ίδια κόλαση στο ίδιο χθες» τραγουδούσε ο Θεσσαλονικιός Πασχάλης Τερζής.

Αλλά αυτό πέφτει πολύ λαϊκό, μάλλον…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα