Η ρητορική μίσους φέρνει εγκλήματα μίσους

49
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΗ ρητορική μίσους φέρνει εγκλήματα μίσους

Οι δυο επιθέσεις ενόπλων στο Τέξας και τo Οχάιο των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο που στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους κυριαρχούν στα σχόλια των γερμανικών εφημερίδων.

Η Berliner Morgenpost: «Το ότι η ρητορική μίσους προκαλεί εγκλήματα μίσους δεν είναι κάτι καινούριο. Το καινούριο είναι ότι ο μεγαλύτερος υποκινητής κατοικεί στον Λευκό Οίκο. Υπό την προεδρία του η σκοτεινή Αμερική ύψωσε το άσχημο ανάστημά της. Μέχρι και σήμερα ο Τραμπ δεν αναγνώρισε ούτε μια φορά δημοσίως αυτό που γνωρίζει το FBI: η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια δεν είναι η ισλαμιστική, αλλά η λευκή, ακροδεξιά, εγχώρια τρομοκρατία. Όποιος θέλει να την αντιμετωπίσει θα πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Μέχρι στιγμής ο Τραμπ αντιστέκεται όμως με μισή καρδιά όταν τον μνημονεύουν ακραιφνείς ρατσιστές».

Η Mitteldeutsche Zeitung: «Δολοφονικά αμόκ όπως αυτά σε Τέξας και Οχάιο προκαλούν καταρχήν αποτροπιασμό και θλίψη στην αμερικανική κοινή γνώμη. Ωστόσο μόλις απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία από τον τόπο του εγκλήματος, επιστρέφει μια περίεργη ησυχία. Ούτε τα αμόκ με πολλούς νεκρούς, ούτε οι καθημερινοί πόλεμοι συμμοριών ή ειδήσεις για μικρά παιδιά που σκοτώνουν παίζοντας με το όπλο του μπαμπά επιφέρουν κάποια στροφή ή αλλαγή πλεύσης στην αμερικανική πολιτική περί οπλοκατοχής. Η υποτιθέμενη αυτή κανονικότητα της βίας των όπλων συνιστά προδοσία σε βάρος των θυμάτων της».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr