Την πρώτη δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Χειμάρρας και αφού έδωσε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η.

Όπως τόνισε, πρόκειται για νίκη της Δημοκρατίας και της Χειμάρρας. «Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις εκλογές στον Δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στον Δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, είπε ότι γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. «Προσπαθούμε να πιέσουμε προς την κατεύθυνση των θέσεων που έχουμε λάβει. Ο κ. Μπελέρης κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές» είπε.