Το πρώτο της ταξίδι εκτός των ελληνικών συνόρων έκανε η “πεταλουδίτσα Φαρφάλα”, καλώντας τους μικρούς φίλους να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στον κόσμο της μουσικής. Το παραμύθι “Η πεταλουδίτσα Φαρφάλα στο Μέγαρο Μουσικής” της νηπιαγωγού συγγραφέως, Κίτσας Παπαβασιλείου-Παυλίδη, σε εικονογράφηση της εικαστικού, Ισμήνης Μίχα, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

Η Κίτσα Παπαβασιλείου-Παυλίδη, μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού, δίνει φτερά στους μικρούς της αναγνώστες για να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, πετώντας ανάμεσα στα όργανα. Σ’ αυτή τη μικρή περιπέτεια θα ζήσουν μαζί με την μικρή πεταλουδίτσα Φαρφάλα, την ηρωίδα, μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα», παρουσία ανθρώπων της Τέχνης, δημοσιογράφων, πολιτικών, και φίλων, που γέμισαν την αίθουσα για να τιμήσουν την συγγραφέα, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος πρώην Υπουργός, η Ευαγγελία Βελέντζα πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, ο Χάρης Παυλίδης Δημοσιογράφος και άλλοι.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Ελίζα Βόζερμπεργκ Δικηγόρος-Ευρωβουλευτής, η Αγγελική Ψακή Κωβαίου Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ο Παναγιώτης Φύτρας Δημοσιογράφος -προϊστάμενος προγράμματος και Πολιτισμού στο Ρ/Σ Κανάλι 1.

Τον συντονισμό και την επιμέλεια του παραμυθιού είχε η δημοσιογράφος, Αριστέα Κοντόζογλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι γυρεύει η πεταλουδίτσα Φαρφάλα στο Μέγαρο Μουσικής; Πως βρήκε το δρόμο να φθάσει μέχρι εκεί και πως ένιωσε πετώντας από όργανο σε όργανο; Τι ήταν αυτό που την εντυπωσίασε και της έδωσε χαρά; Μια περιπετειώδης βόλτα με πολλά απρόοπτα στο παραμύθι της νηπιαγωγού Κίτσας Παπαβασιλείου- Παυλίδη, σε εικονογράφηση με πρωτότυπους ζωγραφικούς πίνακες της εικαστικού Ισμήνης Μίχα, που κυκλοφορεί απότις Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.

Πρόκειται για ένα σύντομο πέταγμα με τα φτερά της «πεταλουδίτσας Φαρφάλα» που έχει στόχο να ταξιδέψει μαζί με τους λιλιπούτειους φίλους της και να ζήσει μαζί τους μια ξεχωριστή περιπέτεια. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας και του δημοτικού, που μέσα απ’ τις πολύχρωμες σελίδες του επιχειρεί να δώσει σ’ αυτές τις ηλικίες στοιχεία που θα βοηθήσουν τους μικρούς αναγνώστες να έχουν μια πρώτη εικόνα των μουσικών οργάνων και του χώρου των συναυλιών.