Με στόχο την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και το άνοιγμα του κόμματος στον κεντρώο χώρο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «εγκαταλείπει» την Αθήνα και επιστρέφει στην εγχώρια πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Ηλείας.

 

Γράφει ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

«Mε απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ύστερα από συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η είδηση δεν εξέπληξε εκείνους που γνωρίζουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αλλωστε η Ηλεία μόνο άγνωστη δεν του είναι καθώς έλκει την καταγωγή του από το Αυγείο, χωριό του πατέρα του Λάμπρου, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του προτού η οικογένεια μετακομίσει στην Αθήνα όταν εκείνος ήταν οκτώ ετών.

Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι το μόνο που δεν σκόπευε να κάνει ήταν να πάει… σπίτι του. «Δεν έχω πρόβλημα να πολιτευθώ όπου με καλέσει το χρέος μου για την πατρίδα και την παράταξή μου» είχε δηλώσει ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ1 σε ανύποπτη στιγμή, σχολιάζοντας τα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει στην Ηλεία.

 

Πράσινο φως

«Οφείλουμε και στη γενέτειρα των γονιών μας. Ο νομός Ηλείας και ο νομός Αχαΐας είναι παραμελημένοι από το κεντρικό κράτος. Αυτές οι πανέμορφες περιοχές με τους υπέροχους ανθρώπους και τις τρομερές αναπτυξιακές δυνατότητες. Αν λοιπόν κληθώ και ο πρωθυπουργός μού πει ότι εκεί θα μπορώ να προσφέρω περισσότερα, θα το κάνω». «Είμαι έτοιμος για παντού» είχε καταλήξει παραπέμποντας στις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Στην πρόθεσή του να διεκδικήσει μία έδρα στη Βουλή από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία είχε αναφερθεί και από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου στην Πάτρα. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μίλησε για αυτό στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο περίμενε το πράσινο φως για να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα του.

«Ο πατέρας μου είναι από την Ηλεία και έχουμε περιουσιακά στοιχεία και εκεί, αλλά και το Ελληνικό Αρκαδίας είναι το χωριό της μητέρας μου και έχουμε το παραδοσιακό σπίτι εκεί. Το θέμα είναι να βρεθούν λύσεις και να επιτύχουμε πολιτική συνεννόηση. Με τον πολιτικό λόγο και τη συμπεριφορά σου απευθύνεσαι όχι μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά και σε πολίτες από άλλους χώρους. Ως δήμαρχος πήρα ποσοστό 58%, δηλαδή ένα 18% των ψήφων δεν ήταν από τη ΝΔ, αλλά από άλλους χώρους» είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τον καθιστούσαν ισχυρό υποψήφιο για την Ηλεία.

Ο ίδιος διατηρεί στενές σχέσεις με την περιοχή και λόγω του κεντρώου προφίλ είναι αγαπητός σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

 

Το πρώτο μήνυμα

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την απόφαση να είναι υποψήφιος του Νομού Ηλείας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό σάς γνωστοποιώ σήμερα την απόφασή μου να βρεθώ κοντά σας, δίπλα σας, στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας να ανεβάσουμε την Ηλεία μας ψηλά, κατερχόμενος ως υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τον ωραίο αγώνα για την ιδιαιτέρα μας πατρίδα θα τον δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενεθάρρυνε την επιθυμία μου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον τόπο μας, τη γενέτειρα του πατέρα μου, το καταφύγιο των παιδικών μου χρόνων και αναμνήσεων, τη γη όπου πάντα επέστρεφα, πάντα αποζητώ και έχω βαθιά στην καρδιά μου.

Τη γη που, με τις όποιες ιδιότητές μου στο παρελθόν, βοηθούσα και συνέβαλλα στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της, συμμεριζόμενος την αγωνία και την ανησυχία των συμπατριωτών μας.

Είναι ηθικό χρέος μου αυτήν την αγάπη για την ιδιαιτέρα πατρίδα μου να τη μετατρέψω σε πρωτοβουλίες και πράξεις πολιτικής ευθύνης, για να περάσει ο τόπος μας σε μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου».

Οπως είπε, προτεραιότητά του είναι να μετατραπεί η Ηλεία σε πόλο διεθνούς έλξης, τουρισμού υψηλού επιπέδου, με νέες επενδύσεις και σύγχρονες υποδομές, η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να καταστεί ο πρωτογενής τομέας πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για ολόκληρο τον χρόνο, καθιστώντας την Ολυμπία σημείο αναφοράς του παγκόσμιου πολιτισμού, με στοχευμένες πρωτοβουλίες και νέες σύγχρονες υποδομές, κ.ά.

«Η δική μου δέσμευση και υπόσχεση είναι: να αγωνιστώ με όραμα, συναίσθημα, φρόνηση και γνήσιο πάθος, ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει την πολιτική και προσωπική διαδρομή μου όλες αυτές τις δεκαετίες και μου έχει δώσει μια πλούσια εμπειρία και γνώση, εθνική και διεθνή, που θέτω στην υπηρεσία της αγαπημένης μας Ηλείας», συμπλήρωσε.